Olcsón klímával!

E-mail: ganumed[kukac]t-email.hu | Tel.: +36 30 944 3507


hisense

Villannyal fűt? Váltson klímára és áramfogyasztása töredékére csökken! A klímás fűtés háromszor-ötször annyi fűtési teljesítményt ad le a lakótérbe, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt.

Amit a klímákról általában tudni kell
Ablakklíma. Elsősorban olyan helyiségekbe (irodákba) ajánljuk, ahol nem lehetséges más megoldás, pl. a helyiség kicsinysége miatt.
 • Split klíma: legkorszerűbb és a lakosság körében legelterjedtebb típus, több fajtája is van:
  • oldalfali split: a mono egy kültéri és egy beltéri egységből áll, a duót egy kültéri és két beltéri egység képezi, a trió egy kültéri és három betéri egységgel van ellátva. Amikor ennél is több beltéri egység csatlakozik egy kültéri egységhez, akkor már multisplit berendezésről beszélünk.
  • kazettás split: elsősorban álmennyezetbe szerelhető, rendkívül hatékony, sajnos még eléggé magas áron kapható
 • Parapet, mennyezeti klímák: mint a nevéből is adódik, mennyezetre szerelhető – kevésbé elterjedt
 • Légcsatornás split klímákat főleg olyan helyekre ajánljuk, ahol sok a kis helyiség, a csövek vezethetők tetőtérben, vagy álmennyezetben.
 • Mobil klíma: előnye, hogy mozgatható hátránya, hogy nagyon zajos ezért például hálószobába csak nagyon erős kompromisszummal használható.
Mekkora hűtőteljesítményre van szükségünk?
Ezt alapvetően a helyiség mérete, tájolása, szigetelése és a benne lévő emberek, gépek hőtermelése határozza meg. Javasoljuk, hogy használja a bal alsó sarokban lévő kalkulátorunkat.
Mit jelent az inverteres technológia ?
Az inverteres klímakészülékek többnyire csak részleges terhelés alatt üzemelnek, mivel a komfortos hőmérséklet fenntartásához a maximális teljesítmény töredéke is elég. Az inverteres klímakészülékek folyamatosan a hűtési igényünkhöz igazítják a teljesítményüket. A hagyományos berendezések nem képesek a teljesítményük növelésére vagy csökkentésére, hanem folyamatosan ki- és bekapcsolják a meghatározott sebességen működő kompresszort.
Az inverter ezzel szemben olyan szabályozó, amely ideális sebességre kapcsolja át a kompresszort: alacsonyabb fordulatszámon működteti, ha éppen nincs szükség nagyobb teljesítményre a megfelelő mértékű hűtéshez. A technológia főbb előnyei:
 • Jelentősen csökken a zajszint (így éjszaka is bátran üzemeltethetjük anélkül, hogy zavarna az alvásban).
 • Az inverteres készülékek magasabb energiaosztályba tartoznak, akár 30-50%-os üzemköltség-megtakarítás is elérhető velük.
 • A helyiséget jóval rövidebb idő alatt hűtik le, mint a hagyományos (on-off) készülékek.
 • A beállított belső hőmérsékletet sokkal pontosabban lehet velük tartani (jobb komfort érzet, nincs „huzathatás”).
 • Nincs indítási áramlökés, mert az inverteres klíma kompresszora, nem 100%-os teljesítménnyel indul, így olyan helyekre is telepíthetők ahol, az elektromos hálózat nem bírja a hirtelen felvett áramcsúcsokat.
 • A megtakarított energia árából idővel megtérül az inverteres készülékbe fektetett értéktöbblet.
A multisplit készülékeknél az ár tartalmazza a kültéri egység és a beltéri egységek árát is?
A nem inverteres multi split klímakészülékek általában fix kombinációban (például 2,5kW + 3,5KW) lehet megvásárolni, ebben az esetben az ár a teljes szettre értendő.
A legtöbb gyártó már kizárólag variálható rendszerű multisplit klímakészülékeket kínál. Ennek nagy előnye a rendkívüli rugalmasság, hiszen jóval több variáció összeállható belőle, mint az előre fixen összepárosított készülékeknél. Ebben az esetben mi válogathatjuk össze a beltéri egységeket és a hozzá szükséges kültéri egységet.
A Variálható rendszerű klímakészülékek keresésénél javasoljuk, hogy először válassza ki hány és milyen teljesítményű beltéri egységre van szüksége és utána a kombinációs táblázat segítségével válassza ki a hozzá szükséges kültéri egységet. Fontos, hogy nem kombinálható különböző gyártók beltéri és kültéri egységei egymással. Amennyiben segítségre van szüksége, hívjon telefonon és szívesen segítünk a tervezésben.