Milyen klímát vegyek?

Számtalan kérdés merül fel, amikor elhatározzuk, hogy klímát telepítünk lakásunkba.

  • Milyen klímát vegyek?
  • Hogyan válasszunk klímát?
  • Mekkora teljesítményű klíma hűt le gazdaságosan egy átlagos (55 m2) lakást?
  • Hogyan válasszuk ki a megfelelő légkondicionálót?
  • Mit kell figyelembe venni a beszerelésnél?

on-off-klima

Kétféle klímaberendezés közül választhatunk: „on/off”-os és inverteres.
Arra, hogy elviselhető hőmérsékletet biztosítson a lakásba, mindkettő megfelel. A különbség a teljesítmény leadásában van: az „on/off”-os rendszer ugyanis kizárólag maximumon képes működni, az inverteres viszont alkalmazkodik a hőmérséklethez, és csak annyit működik, amennyit muszáj.
Az „on/off”-os készülék az elérni kívánt hőmérsékletig 100 %-on dolgozik, majd kikapcsol. Ha melegedni kezd a helyiség, kezdi az egészet elölről. Ezzel szemben az inverteres klíma a teljesítmény-szabályzójának köszönhetően a legkisebb energiával éri el a kívánt hőfokot és a minimumon üzemelve folyamatosan tartja a kívánt hőmérsékletet. A teljesítményszabályozásnak köszönhetően tehát akár 30-40 %-kal csökkenhet az áramfogyasztás az inverteres klímák esetében.

klima-telepites

A középkategóriás klímaberendezések hibáinak jelentős része a szakszerűtlen telepítésből adódik.
A klímaberendezések szerelését minősítéssel -úgynevezett kék kártyával- rendelkező szakemberre kell bízni, ellenkező esetben nem érvényesíthető a garancia.
A szerelési költségeket növelheti, ha a kültéri és a beltéri egységek egymástól távol esnek, vagy nehezen megközelíthető, helyen kell a szerelést végezni.
A beltéri levegőfúvó egység helyének kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a hideg levegő milyen irányba áramlik majd. Kellemetlen lehet ha az étkezőasztalra vagy a kanapéra ontja a hideget a berendezés.

De honnan tudjam, hogy a lakásba milyen klíma szükséges?
Használja Klíma kalkulátorunkat, hogy megtudja, melyik a legalkalmasabb klíma az Ön lakásába.

  • Melyik a legjobb klíma?
  • Hol találok klímát jó áron?
  • Ki a legmegbízhatóbb klíma szerelő?

A Ganümédész Service Kft. 14 éve foglalkozik klímák és vendéglátóipari berendezések forgalmazásával, telepítésével és karbantartásával.